Boatloft 11

"Make a cruise, stay at home"

Boatloft 11 Willem Nieland Design

Willem Nieland BOATLOFT ® 11 00 ( en 1500 m.)

Types; Beam trawler (gematigde doorvaarthoogte met stuurpositie bovenop) Parlevinker (met geminimaliseerde doorvaarthoogte en stuurpositie voorin)

Droogvallende 11 meter lange Multi knik platbodem met minimale diepgang en minimale doorvaarthoogte met daarbij maximale veiligheid, maximale vaareigenschappen en een maximaal vloeroppervlak uit eveneens 11 meter lange waterlijn, een prima lijnenplan en volledige onzinkbaarheid!

Toch een jachtje? Waarom niet, maar wel met volop scheeps karakter! Stoer en hoe modern ook,  met een dikke knipoog naar het verleden en meer!…

De functionaliteit van een kadepakhuis, de speelsheid van een stadse trendy studio of  het comfort van een kleine landelijk gelegen villa aan het water.

Lekker zittende banken en een eethoek die u zelf uitzoekt of aan gehecht was, een standaard Ikea keuken, een gewoon spoeltoilet als thuis en standaard matrassen uit de beddenwinkel. De planken vloer of bekleding, die u! vindt passen; gewoon gelegd op het (ruim boven de waterlijn) gelegen binnendek.

Goed geïsoleerd en sfeervolle warmte met superhoog rendement van een moderne Pellet kachel ®, die  uitsluitend een kleine afvoer aan de achterzijde behoeft vanwege de buitengewoon volledige verbranding.

De van staal gemaakte vloer maakt het schip feitelijk onzinkbaar en dekt alle techniek zorgvuldig, onderhoudsarm en zo geruisloos mogelijk af; van een betrouwbare aandrijflijn met 86 pk Perkins in een waterdichte/vuurvaste motorkamer, haar flinke tanks en een elektriciteitsvoorziening voor hoe lang of waar u ook bent, tot aan boven-ladende wasmachines en een ingebouwd stofzuigsysteem.

Wonen en permanent op cruise

Beide terrasplatforms neergeklapt na het afmeren tussen palen in een ruime box is heerlijk, niet te spreken over voor anker gaan op een hete dag met beide kanten opengeschoven! Een rubberbootje ernaast, de hengel uit of zwemmen maar!

De robuuste afwerking met zware berghouten voorzien van Hakorit, flinke bolders en krachtige boegschroef maken het afmeren stressless.

Bovenop sturen voor maximale beleving, uit- en overzicht en voldoende snel beneden voor afmeren! Beschut tegen de elementen door een (klappend) windscherm. Het zonnedekje met kussens en beschutting door hoge randen, kan met een dichte cabrioletkap zelfs extra slaapplek betekenen voor een weekend met kleinkinderen of  extra economisch in de charter!

De beide klapmasten vormen het einde van de kap, bieden plaats voor apparatuur en dienen als simpele davit voor de bijboot, bovenop het lange kuipoverstek gestuwd.

De kuip met vaste banken, die voor volume zorgen t.b.v. de eenvoudige achterkajuit, is door het overstek volledig beschut; met regen kan zelfs nog buiten gegeten worden.

De opgetilde stuurstand maakt het mogelijk dat de lange binnenvloer niet doorbroken is en geen niveauverschillen kent. De wenteltrap brengt iets speels in het interieur en brengt u comfortabel boven.

Interesse? Neem contact op:

Willem Nieland Design