Cruise Ship 15

"Make a cruise, stay at home"

Globemaster 53 Yachts Willem Nieland Design Woonjacht Willem Nieland Design

The ultimate cross-over. Een bijzonder ‘stylish’ jacht met de ruimte van een woonboot of een miniatuur cruise schip?

CRUISE SHIP staat voor een glimlach, het ultieme pleziervaartuig, maar mooi met de ambitie uw huis te vervangen!

Niet in een hokje te plaatsen is ze een zorgvuldig ontworpen en gebouwd schip met uitstekende vaareigenschappen in bulletproof constructie. Het extra plezier van dit pure sang pleziervaartuig zit in eigen invulling, maar bovenal in ruimte en de beleving door een vernieuwende manier van varen en verblijven. Waar je wilt, zolang je maar wilt. Met zoveel ruimte op maar 15 meter dat woonlasten gereduceerd kunnen worden door (desnoods 🙂 Airbnb gebruik. Dit vanwege al die unieke plekjes waar het compacte vaartuig afgemeerd kan worden; aan een gezellige kade of lieflijke groenstrook. Met de enorme tankcapaciteit en vele zonnecellen is ze selfsupporting als zowel energieneutraal!

Meer info? Neem contact op:

available from 10:00 – 19:00

Je kan het als echte watersporter ook omdraaien; u heeft een huis dat een jacht is.

Met andere woorden, de laatste kan vervallen en aan boord is nog plek genoeg voor een mooie rigid inflatable!

Voor het eerst in de geschiedenis vallen plots open plekken in knusse jachthaventjes, dichtbij die bewoonde wereld welke schreeuwt om woonplekken. Drie slaapkamers, zelfs twee badkamers, een eethoek, mooie keuken en woonkamer op een vaartuig dat nog net zonder vaarbewijs gevaren kan worden. Dus niet een weinig verfijnd verplaatsbaar object! Iedere cm is benut, maar eens niet 100% ingevuld. Het recept in deze geweldige tijd is huis verkopen, water en dromen toevoegen!

Opgeleverd als een huis met wanden en vloeren, waar je zelf wat op mag leggen, of natuurlijk laten leggen. Water uit de kraan in een mooie kwaliteitskeuken, water uit de kraan in een luxe badkamer en warmte van radiatoren. Die CV is ook als thuis, alleen een ultra HR op dezelfde brandstof als voor de voortstuwing, maar voor de sfeer is er een leuk plekje voor een houtkachel. Het licht komt uit een mooie schemerlamp of spot…alleen door uzelf gekocht en door uzelf in het stopcontact gestopt. Op het hoofddek bent u volledig de baas, het benedendek is adequaat ingedeeld. Kasten en de basis voor bedden zijn ook aanwezig om geen kostbare ruimte te verspillen. U kiest de gordijnen, lattenbodem en uw matras. Uit die woningzaak naar uw keuze, want daar gaan we niet over! Kiest u echter voor werf – kant & klaar en/of met zorg omringt vanuit sales of de architect is dat met alle liefde mogelijk. U bent dan in goede handen om samen uw droom verder vorm te geven.

Een CRUISE SHIP doet wat ie moet doen, dus prima en zuinig varen.

Je navigeert in eerste instantie echter op je Pad/tablet. Loeisterk en maar met 1.15 meter diepgang is ze toch weinig kwetsbaar en met een hek- en boegschroef is manoeuvreren een eitje. Ze kan evenwel als CE categorie A jacht afgeleverd worden die een oversteek naar Londen of de Noorse fjorden niet schuwt. In die uitrusting is ze in de basis niet voorzien, want het bijzondere concept moet nu eenmaal bereikbaar blijven. Daarbij komt dat ze ook later nog als een zeegaand schip is uit te rusten. De basis is daarom een buitengewoon stabiel en robuust gebouwd schip, perfect geïsoleerd, geconserveerd en in kleur gespoten, maar u mag altijd kiezen voor de afwerking als een jacht. Pragmatisch uitgewogen optiepakketten zijn dan ook zeker mogelijk. Sterker, u kunt het schip zelfs later nog een meter laten verlengen en ook een echte fly-bridge met overdekking is retro mogelijk.

Op een dubbeldeks schip met twee keer 2 meter stahoogte op elkaar moet er iets in het water zitten en niet alleen er bovenop, het schip moet stabiel en als het even kan nog door kanalen van Frankrijk te varen zijn; een CS is daarom van Grade A scheepsbouwstaal en de windbreker bovenop is weg neembaar in aluminium uitgevoerd. Tot een stuk boven water 6 mm dik, geen zorgen dus voor later. Een CS  is veelzijdig en met de vorm en robuustheid kan het droogvallen. Zonnecellen op dek en enorme tanks maken dit schip onafhankelijk van een geel snoer op de steiger.

We hebben de beste staalwerkers en de beste conserveerders, CS gaat een mensenleven mee. Ze glimt in principe niet als een jacht, dan hoeft u dat ook niet glimmend te houden, maar gezegd; natuurlijk zijn er alle opties; tot aan snaar strak in ieder gewenste metallic tint!

Een Cruise Ship is een echt schip met een eigentijdse uitstraling zonder dat de vorm u ergens bekend voorkomt.

Zaken die een werf als onlosmakelijk ziet zijn juist weggelaten om u voordeel te verschaffen t.b.v. adequater ruimtegebruik en een fantastisch uitzicht over het water. Als gezegd; iedere cm is benut, alleen niet totaal ingevuld. Voor de invulling mag u zelf zorgen; verkoop uw huis, maar u hoeft niet alles naar de kringloop te brengen. Uw geliefde schilderijen, piano en lekkere bank neemt u mee. Een boot met overal natuurlijk licht door flinke raampartijen en dakpanelen, natuurlijk in dik dubbel glas, waar planten groeien als kool en de ‘mensch’ gedijt. Dit geldt ook voor goed bereikbare techniek en bagageruimte. De keuken heeft zelfs een lage kelder voor kratten en de stofzuiger. Een apart compartiment is geschapen voor alle accu’s ten behoeve van flink energieopslag en de vuurvast- en waterdichte machinekamer is ruim opgezet.

Het achterdek heeft een eenvoudig wegklapbare verschansing die dient om met uw auto de boot op te rijden of uitgeklapt het achterdek te verbreden, je kunt dan zelfs beneden in het zonnetje zitten. Zonder auto met een comfortabele tuin-set die nooit nat wordt mag u het van ons ook de serre noemen. Van boeg tot steven is de boot namelijk volledig overdekt, goed voor uw spullen, goed voor uw huid. Als u de echt zon wilt opzoeken is er boven een zonnedek van 15 x 5, maar de spiegel is ook al uitklapbaar. Feitelijk is uw boot dan met dit zwemplatform een meter langer.

Woonjacht-Nieland Design- HUIZEN010
Woonjacht-Nieland Design- HUIZEN010
Woonjacht-Nieland Design- HUIZEN010

De flinke woonkeuken grenst aan het achterdek en het stuurhuisgedeelte is eigenzinnig een paar meter van de boeg verwijderd!

En wel aan bijna een meter verdiept voordek, hoe veilig wilt u het hebben? Dit zijn scheepvaartinspectie data, geen CE cijfers, het aantal vlucht/ventilatieluiken is ongekend en de zijdeuren op salon niveau bevinden zich naast de midden-bolder. De stap naar kade of steiger is prima, aan alles is gedacht. De positie van het stuurhuisdeel mag eigenzinnig overkomen, op een bevoorradingsschip als een (binnenwater) parlevinker of een (zeegaand) support-vessel stuur je ook voorop. De hond kan langs uw benen uitstappen om een luchtje te scheppen en een kind is daar veilig. De beleving van voorop sturen is die van een touringcarchauffeur door de bergen rijdend. Een echt stuurhuis met aan beide zijden schuifdeuren die met regen niet dicht hoeven met en drie hoge vaste stoelen, die uw ogen op staande hoogte brengen voor het beste uitzicht. Waar je heerlijk over die hoge ultra stoere verschansing hangt, kun je bij het afmeren prima langs het gehele schip kijken. De plaats waar landvast en anker gehanteerd worden is uniek dicht op het stuur. De uitgelezen zitgelegenheid naast en voor het stuurhuis benadrukken de vriendelijkheid van dit schip. Feitelijk is op het hele schip wel een plekje te vinden waar je beschut zit of juist niet. U kunt bezien waar u het leukste uitzicht heeft.

Met een boek of ochtendkrant, want juist voor wisselende uitzichten en vrijheid draait het om bij van baksteen naar scheepsstaal! Uw tuin is het bovendek en uw erf bent u af als de steven van 2 meter hoog op 1 meter boven het water uitklapt. Ligt u voor anker en moet de hond uitgelaten worden kunt u dat doen in een fatsoenlijke maat bijboot, de unieke zijgarage is 3 meter lang.

Graag tot ziens, sales en ontwerper.

Een jacht, schip of scheepje getekend door Willem Nieland is anders.

Niet anders omdat het persé anders moet, nee omdat het wat wil toevoegen aan dat wat er al is.